Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Digitalisering

Dataspelsföretagen samverkar gärna

Publicerad: 8 November 2013, 07:48

I DTZs researchrapport om dataspelsföretagens syn på kontorslokaler i Stockholm framkommer att läget, ventilation och kyla samt en kraftfull internetanslutning är viktigast, men man sitter också gärna nära sina konkurrenter.


Ämnen i artikeln:

DTZ

Under ett seminarium anordnat av DTZ berättade Jacob Kroon från Dataspelsbranschen att Svenska spelutvecklares totala omsättning växte med 215 procent under 2010-2012 och är i behov av fler och mer välanpassade kontorsytor.

Enligt rapporten från DTZ är de tre viktigaste kriterierna som framkommit vid val av kontorslokaler läget, väl fungerande ventilation och kyla samt en kraftfull internetanslutning. Det är innerstadslägen som gäller och då helst på Södermalm.

– En annan intressant upptäckt är att man gärna etablerar sig nära sina konkurrenter då, spelföretagen inte ser sig som konkurrenter i traditionell mening utan ofta samverkar i olika konstellationer, säger Karin Witalis, Head of Research, DTZ i Sverige.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.