Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Coinbase kommer betala WeWork med kryptovaluta

Publicerad: 21 april 2021, 13:49

Foto: Allexxandar

WeWork kommer låta kunder betala med Bitcoin och andra kryptovalutor framöver. Först ut bland kontorsuthyrarens medlemmar är Coinbase, som noterades på Nasdaq i förra veckan.


Ämnen i artikeln:

WeWork

Amerikanska Wework kommer acceptera både inkommande och utgående betalningar med kryptovalutor, och kommer även ha kryptovalutor i balansräkningen.

Wework följer därmed i Teslas fotspår. Tesla har köpt Bitcoin för stora belopp och även sagt att kunder kommer kunna betala sina köp av bolagets elbilar med Bitcoin.

Läs även: Nishimura: Det finansiella systemet har stora problem

– När vi tänker på arbetsplatsen och framtidens affärsverksamhet så måste vi betrakta kryptovaluta som en central del av den konversationen. Kryptovalutor hjälper till att bygga en starkare global ekonomi och WeWorks besked demonstrerar bolagets åtagande, inte bara till innovation, men också till att vara en globalt fokuserad verksamhet, säger Marcelo Claure, styrelseordförande för WeWork och tillika vd för det japanska jättekonglomeratet Softbank, i en presskommentar. 

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

WeWork

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.