Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Afry gör digital storsatsning – techexpert tar plats i ledningen

Publicerad: 12 november 2021, 08:14

Per Kristian Egseth leder sedan i maj Afry X. Till årsskiftet blir han även en del av koncernledningen.

Foto: Afry

Afry bildar en ny organisation, Afry X, som ska samla teknikkonsultens digitala expertis för att bli ledande på området. Per Kristian Egseth ska leda arbetet och tar också plats i koncernledningen.


Ämnen i artikeln:

Afry

Under de senaste åren har Afry stärkt sin position inom digitalisering, både genom organisk tillväxt och via specifika förvärv. Som ett nästa steg är vill bolaget utveckla och skala upp mjukvarutjänster och lösningar inom IoT (Internet of Things), AI (artificial intelligence) och cybersäkerhet. Därför samlar bolaget cirka 800 av de digitala experterna och nyckelteknologier i det nya Afry X.    

Den som ska leda satsningen är Per Kristian Egseth.

Läs även: ”Donut city” på frammarsch – städernas attraktionskraft minskar

Han har omfattande erfarenhet av att få digitala organisationer att växa i globala företag och även av att utveckla digitala lösningar i nära samarbete med nyckelkunder. Han kommer närmast från Hitachi och rollen som EMEA Commercial Lead inom IoT & AI. Innan dess var han partner på IBM.

– Digitaliseringen inom våra kärnmarknader tar snabbt fart. Med Afry X har vi en unik möjlighet att stötta våra kunder i omställningen, genom skräddarsydda affärsapplikationer och digitala tjänster”, säger Per Kristian Egset.

Per Kristian Egseth började som ansvarig för Afry X i maj 2021 och från och med 1 januari 2022 ingår han i koncernledningen. 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Afry

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.