Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Wingårdhs ritar åt Balticgruppen

Publicerad: 11 oktober 2016, 10:41

Balticgruppen tar nästa steg i utvecklingen av kvarteret Laxen nere vid älven genom att etablera ett nytt hus mellan de befintliga byggnaderna och Kyrkbron. WSP blir en av de nya hyresgästerna.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeBalticgruppenWingårdhs ArkitektkontorWSPUmeå

Tillsammans med Gert Wingårdh, presenterar Balticgruppen nu nästa steg vid Östra Strandgatan. En spektakulär byggnad som blir ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.

Den nya byggnaden har ritats av arkitektkontoret Wingårdhs. Bygglovsansökan kommer att lämnas in inom kort och arbetet väntas komma igång redan under vintern, med planerad inflyttning hösten 2018.

– Det här är ett stort steg i arbetet med att bygga ihop området runt Östra Strandgatan med centrum. Vi är otroligt nöjda med de förslag som Gert Wingårdh och hans kollegor har presenterat och jag kan knappt vänta tills vi får sätta spaden i backen, säger Jonas Olsson, vd Balticgruppen AB.

Den planerade byggnaden är på knappt 6000 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan.

– I fritt söderläge mot Ume älv ritar vi moderna kontorslokaler. De stora
 fönsterpartierna tar till vara utsikten och fyller våningarna med ljus. 
Växelvis växer huset med höjden och får en karakteristisk silhuett. En
 ny profil på strandkanten, säger Gert Wingårdh.

En av hyresgästerna i det nya huset analys- och teknikkonsultföretaget WSP. Byggnaden blir fyra våningar hög. WSP kommer att sitta på det översta våningsplanet och på delar av det näst översta våningsplanet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev