måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Vision och dialog

Publicerad: 13 juni 2013, 12:30

58 procent av rösterna sa ja till förslaget av stadsplaneringsprocess av Norra Sigtuna stad. Den traditionella planprocessen är snårig och trög anser Göran Ekeroth på Strategisk Arkitektur.

Ämnen i artikeln:

Strategisk ArkitekturSigtuna

Strategisk Arkitektur har utformat och drivit visions- och dialogprocessen i Sigtuna på uppdrag av NCC tillsammans med Sigtuna kommun. Processen har pågått i två år och består av två delar, medborgardialog och vision. Visionen för Norra Sigtuna stad har utvecklats i samspel mellan Sigtunas medborgare, kommun och NCC. Resultatet har växt fram genom medborgardialoger, informationstillfällen och workshops som Strategisk Arkitektur ansvarat för.

– Den traditionella planprocessen är snårig, trög och överklagas idag som regel. Resultatet är ofta långa processer där resultatet blir urvattnande stadslösningar. Vägen framåt, inte bara i Sigtuna utan överallt, är att våga föra en äkta och öppen dialog med medborgaren. Den måste börja i ett tidigt skede och parallellt med detta måste vi forma en tydlig vision som alla parter kan följa och känna igen sig i under arbetets gång, säger Göran Ekeroth, partner och kundansvarig arkitekt på Strategisk Arkitektur.

Stadsdelen Norra Sigtuna stad blir en förlängning av Sigtuna norrut. Byggstart är planerad till mitten 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Strategisk Arkitektur

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev