Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Vinner uppdrag i Berlin – ska rita tysk bank

Publicerad: 17 augusti 2020, 14:09

Bild 1/2  Den elva våningar höga byggnaden fungerar som en referenspunkt i utkanten av Berlins västra centrum. Fasaden mot Budapester Strasse är förskjuten från den högsta punkten ner till en angränsande historisk villa på Budapester Strasse 5, för att på ett respektfullt sätt utjämna byggnadernas olika skalor.

Illustration: C.F. Møller Arkitekter

Den tyska banken Berlin Hyp har utsett vinnare i sin internationella inbjudningstävling för ett nytt huvudkontor i Berlin.


Ämnen i artikeln:

Tyskland

Det är arkitektbyrån C.F. Møller Arkitekter som får uppdraget att rita det nya huvudkontoret åt den hållbarhetsfokuserade banken Berlin Hyp i Berlin. Det nya huvudkontoret är designat för att stödja bankens hållbarhetsvision, samtidigt som det ska bidra till omställningen och till stadsutvecklingen i närområdet.

– Vi är mycket glada över denna chans att stödja Berlin Hyp i deras ambition att vara ledande inom hållbara investeringar och att skapa en toppmodern arbetsplatsupplevelse. Vi har strävat efter att utforma en grön och demokratisk arbetsmiljö genom att förena inomhus och utomhus, byggnader och landskap – något vi brinner för och som våra städer kan dra nytta av i större skala, säger Julian Weyer, partner och arkitekt hos C.F. Møller Architects, i ett pressmeddelande.

Läs även: Riksarkitekten: ”Viktigt att arbeta tillsammans”

Det nya huvudkontoret, som kommer att ligga i korsningen Landwehrkanal och Corneliusbrücke, är sista pusselbiten i det befintliga kvarteret i enlighet med specifikationerna i stadsutvecklingsplanen. 

Det nya huvudkontoret beräknas bli klart år 2023.

Det nya huvudkontoret kallas B-One, dels för att understryka den framträdande platsen på Budapester Strasse 1, dels för att förena hela organisationen på samma plats.  

Deltagande lag

C.F. Møller Architects (vinnare)

David Chipperfield Architects

Love Architecture och urbanism ZT GmbH

Gewers & Pudewill GmbH

Thomas Müller Ivan Reimann Gesellshaft Architekten

Dorte Mandrup

Jürgen Mayer H. und Partner Architekten mbh

 

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Tyskland

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.