Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Vårdens arkitektur

Publicerad: 18 November 2014, 14:17

Tengbom har inlett ett samarbete med ChaImers Arkitektur genom att Christine Hammarling erhåller en adjungerad professur i vårdens arkitektur.


Ämnen i artikeln:

ChalmersTengbom Arkitekter

Centrum för vårdens arkitektur (CVA) inom Chalmers inrättade en ny adjungerad professur 2013 i syfte att förstärka vårdbyggnadsfrågor och etablera långsiktiga samarbeten med arkitektkontor inom vårdområdet. Nu har det beslutats att Christine Hammarling, segmentsansvarig vård och partner på Tengbom, tilldelas en adjungerad professur som omfattar 20 procent. I arbetet ingår att vara verksam i grund- och vidareutbildningen för arkitekter, stärka nationella och internationella nätverk samt förstärka och utveckla kunskap om vårdens arkitektur.

– Det är oerhört roligt att kunna medverka till arkitekturutbildningen och bli en aktiv del i viktiga nätverk som bidrar till att skapa nya grundläggande kunskapsutbyten mellan högskolan, arkitektbranschen och vårdsektorn. Det är en utmaning att möta den snabba utvecklingen och samtidigt vara ledande på området, kommenterar Christine Hammarling sin nya professur.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Tengbom

Ämnen i artikeln:

ChalmersTengbom Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.