lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Utvecklar strukturen för nya Nacka

Publicerad: 20 april 2016, 11:13

Bild: FOJAB.

Nacka kommun har givit Fojab arkitekter i uppdrag att utveckla strukturplanen för utbyggnaden av centrala Nacka, som i samband med tunnelbanans utbyggnad förväntas växa med 6 000 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

FojabNacka

Uppdraget innebär ett samarbete med kommunen för att skapa möjligheter för en levande stadskärna. Arbetet bygger vidare på det planprogram som redan tagits fram för centrala Nacka, och strukturplanen kommer att ligga till grund för kommande detaljplanering.

– Det här är ett tungt och viktigt projekt för hela Stockholmsregionen och ett intressant och prestigefullt uppdrag för oss, säger Magnus Lundström, som är uppdragsansvarig arkitekt. Strukturplanen ska göras mer detaljerad och precis nog för att ligga till grund för den fortsatta detaljplaneringen.

Utbyggnaden av tunnelbanans blå linje, via Södermalm och Hammarby Sjöstad med tre stationer i Nacka, beräknas vara klar 2025. Förtätningen av Nacka centrum innebär, enligt Magnus Lundström, att Nacka förser en växande storstadsregion med ett välbehövligt tillskott av nya bostäder.

– Genom att skapa fler bostäder i centrum, där tunnelbana och service kommer att finnas, minskas bilberoendet. Fler Nackabor kommer att kunna växla över till mer hållbara färdsätt och leva utan bil, säger Magnus Lundström.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev