Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Utvecklar kvarter i Stockholm

Publicerad: 12 januari 2016, 13:03

Bild: AIX.

AIX har tillsammans med Fojab Arkitekter fått i uppdrag av Stockholms stad och Borätt/Seniorgården att utveckla kvarter 1 av Hornsbergskvarteren.


Ämnen i artikeln:

FojabAIX ArkitekterStockholm

AIX har tillsammans med Fojab Arkitekter fått i uppdrag av Stockholms stad och Borätt/Seniorgården att utveckla kvarter 1 av Hornsbergskvarteren. Tomten består idag av bussgarage åt SL, men kommer i framtiden att ge plats för fyra nya stadskvarter.

Tomten ligger intill Kristinebergs IP och de fyra framtida kvarteren kommer att samlas kring ett gemensamt torg, som är tänkt att fungera som ett komplement till parkerna i området.

”Förslagets röda tråd med ett grönt samband mellan gård, takterrass mot torget och träd på torget är intressant och utvecklingsbart för det fortsatta arbetet. Takterrassen här kan bli en kvalité och ett intressant inslag i stadsbilden” kommenterar Stadsbyggnadskontoret.

AIX kommer i det fortsatta arbetet att vidareutveckla de inre delarna av kvarteret som vetter mot torget. FOJAB kommer i huvudsak att ansvara för delarna mot Kristinebergs IP och Nordenflychtsgatan.

Redaktionen

Källa: AIX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News