tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Tyresö markanvisar direkt till arkitekt

Publicerad: 8 juni 2018, 08:25

Emma Jonsteg. Foto: Utopia Arkitekter.

Tyresö kommun provar en ny projektmodell i ett bostadsprojekt i nya stadsdelen Wättinge, där man markanvisar direkt till arkitektkontoret Utopia.

Ämnen i artikeln:

Emma JonstegUtopia ArkitekterTyresö

Utopia har tidigare medverkat i ett liknande projekt i Örebro, och kommer i Tyresö att tillsammans med kommunen utvärdera och välja ut möjliga byggaktörer.

Markanvisningen gäller cirka 1,5 hektar.

– Vi ska jobba tillsammans från början, kommun, arkitekt och byggaktör. Vi vill vara likvärdiga parter i ett tajt och transparent samarbete. I perioder kommer vi att arbeta tillsammans på ett gemensamt projektkontor och med en närhet till beslutande nivåer hos alla parter, för att minimera riskerna för missförstånd, felbeslut och omtag, säger Heléne Hjerdin, planchef på Tyresö kommun.

I september ska ett urval byggaktörer intervjuas, för att ha ett val klart i oktober och sedan drar planarbetet igång med målsättningen om byggstart under första kvartalet 2021.

– Nyckeln är som alltid en tydlig gemensam målbild och ett närmare och mer öppet samarbete mellan alla projektets parter, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Projektutveckling.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev