Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Tengbom ritar bostäder på Citadellkajen

Publicerad: 13 maj 2019, 11:49

Det vinnande förslaget L’Huître på Citadellkajen i Malmö. Bild:Tengbom

Tengbom har vunnit en arkitekttävling för nya bostäder på Citadellkajen i Malmö. Det vinnande förslaget L’Huître består av olika former av bostadsrätter, från kajhus i två plan till lägenheter och takvåningar.


Ämnen i artikeln:

MalmöTengbom Arkitekter

Tengbom har vunnit en arkitekttävling för nya bostäder på Citadellkajen i Malmö. Det vinnande förslaget L’Huître består av olika former av bostadsrätter, från kajhus i två plan till lägenheter och takvåningar. Förutom bostäder tillkommer även lokaler och service på markplan.

– Byggnadens unika gestaltning förstärker platsen vid en av Malmös bästa kajlägen. Vi är glada att juryn prioriterade en byggnad som sticker ut och som andas lätthet i förhållande till omkringliggande bebyggelse, säger Sara Hedberg Ek, ansvarig arkitekt på Tengbom.

Tävlingen avgjordes av representanter från Cormac Förvaltning och Malmö stad som fick ta del av förslag från totalt fyra inbjudna arkitektkontor.

– Tengboms förslag kommer bli en riktig pärla och ett fantastiskt tillskott av uttrycksfull arkitektur i staden. Vi ser fram emot det kommande samarbetet, säger Magnus Schönhult från Cormac Förvaltning.

Nu påbörjas arbetet med detaljplanen som planeras vara klar till 2020.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

MalmöTengbom Arkitekter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.