Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Tävling om Svenska Mässans nya torn

Publicerad: 7 november 2018, 11:54

Den nya byggnaden, till vänster om de tre tornen i dagens Gothia Towers. Bild: Svenska Mässan.

På onsdagen lanserade Svenska Mässan i Göteborg en gestaltningstävling för att hitta en arkitekt till projektet “+One” – mässans fjärde torn.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGothia TowersGöteborgSvenska Mässan

På onsdagen lanserade Svenska Mässan i Göteborg en gestaltningstävling för att hitta en arkitekt till projektet “+One” – mässans fjärde torn.

Det var i juni som man tillsammans med Gothia Towers fick klartecken på att gå vidare med planerna, där man sedan tidigare tecknat ett samarbetsavtal kring bygget med Serneke.

Expansionen förutom ett nytt höghus (med 400 hotellrum) också en utbyggnad av huvudentrén, samt en koppling till Korsvägens nya tågstation.

– Byggnaden ska kännas som en port till en pulserande och global mötesplats. Vi vill att den ska vara intressant, omfamnande och internationell, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers.

Både svenska och internationella arkitektkontor välkomnas att delta i tävlingen. De har en månad på sig att lämna in en intresseanmälan, därefter kommer fyra till fem kontor att tävla om det slutliga uppdraget. De kommer att offentliggöras i början av januari nästa år.

Detaljplanearbetet för projektet kommer att påbörjas år 2020 och den nya byggnaden med huvudentré beräknas stå klar år 2025.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.