Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Sweco köper finskt arkitektbolag

Publicerad: 12 april 2021, 12:47

Åsa Bergman får i och med förvärvet 60 nya medarbetare.

Foto: Nicklas Thegerström

Genom förvärv av finskt arkitektföretag blir Sweco ett av de största arkitektföretagen i Finland.


Ämnen i artikeln:

SwecoFinlandÅsa Bergman

Sweco förvärvar det finska arkitektföretaget Linja Arkkitehdit, ett företag specialiserat på utformning av utbildnings- och affärslokaler samt bostäder. 

– Förvärvet ligger helt i linje med vår historia och vår strategi att erbjuda integrerade arkitekt- och teknikkonsulttjänster till våra kunder. Jag är nöjd att vi stärker vårt arkitekterbjudande på den finska marknaden, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco i ett uttalande.

Läs även: Åsa Bergman i stor intervju: ”Man måste alltid vilja bli bättre” 

Linja Arkkitehdit har cirka 60 arkitekter med bas i Uleåborg, Helsingfors och Jyväskylä. Under 2020 hade Linja Arkkitehdits en omsättning på 5,3 miljoner euro.Bolaget har de senaste åren samarbetat med Sweco i flera projekt. Genom förvärvet fördjupas samarbetet.

– Förvärvet stärker våra kundrelationer och tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en bredare uppsättning tjänster och expertis”, säger Markku Varis, affärsområdeschef Sweco Finland i ett pressmeddelande.

Förvärvet gör Sweco till ett av de största arkitektföretagen i Finland. Bolaget kommer efter förvärvet att ha 120 arkitekter i Finland, inklusive de arkitekter som blev en del av Sweco genom förvärvet av Optiplan i januari 2021. 

Nomi Melin Lundgren

Ämnen i artikeln:

SwecoFinlandÅsa Bergman

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.