Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Sweco förvärvar arkitektbyrå och växer i grannlandet

Publicerad: 3 maj 2022, 08:06

”Genom förvärvet fortsätter vi att stärka våra tjänster inom hållbar stadsutveckling”, säger Åsa Bergman, koncernchef och vd på Sweco.

Foto: Nicklas Thegerström

Sweco ökar inom hållbar bostadsutveckling – förvärvar norska Arcasa Arkitekter som fokuserar på hållbar bostadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Sweco

Med förvärvet blir Sweco en av de ledande aktörerna inom arkitekttjänster och störst inom bostadsarkitektur på den norska marknaden.

Arcasa Arkitekter, vars huvudsakliga verksamhet är inom hållbar bostadsutveckling, har 70 anställda och omsatte 125 miljoner norska kronor under 2021.

Läs mer: Hon blir ny HR-chef på Sweco Sverige 

– Sweco började som ett arkitektbolag på 1950-talet, och har vuxit fram ur övertygelsen om styrkan i att kombinera arkitektur- och teknikkonsulttjänster. Genom förvärvet fortsätter vi att stärka våra tjänster inom hållbar stadsutveckling, kommenterar Åsa Bergman, koncernchef och vd på Sweco. 

Hösten 2020 förvärvade Sweco TAG Arkitekter och etablerade därmed en arkitektverksamhet på den norska marknaden. Tillsammans med förvärvet av Arcasa Arkitekter blir Swecos arkitektverksamhet i Norge, bestående av totalt 180 anställda, en ledande aktör inom arkitekttjänster och den största inom bostadsarkitektur. 

Sett till hela koncernen är Sweco världens fjärde största arkitektföretag.

Läs mer: Sweco spår ruralisering - en vinnare bland storstäderna 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sweco

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.