Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Sweco arkitekter i Uppsala har ny kontorschef

Publicerad: 31 augusti 2020, 13:55

Sofia Smedegård är ny kontorschef på Sweco arkitekter i Uppsala.

Foto: Sweco

Sofia Smedegård är ny kontorschef på Sweco architects i Uppsala. Hon ser det som en prioriterad uppgift framöver att identifiera och realisera stadens arkitektoniska mål.


Ämnen i artikeln:

Swecos arkitekterUppsala

Sofia Smedegård lämnar rollen som studiochef på Sweco arkitekter i Uppsala för att bli ny kontorschef. Hon är utbildad på KTH, har arbetat på Tengbom samt på Tema arkitekter och arbetar alltjämt som uppdragsansvarig arkitekt inom Sweco.

Läs även: Link Arkitektur plockar talang från Sweco

Vad ser du som de viktigaste uppgifterna för Sweco arkitekter i Uppsala framöver?

– För oss som är arkitekter är det viktigt att kunna identifiera och realisera stadens arkitektoniska mål, vi måste ha full koll på det. Vi har länge haft en lokal närvaro i Uppsala och kunnat följa utvecklingen av stadens historia och det är en viktig kännedom när man ska fortsätta utforma en stad. Vi har den kunskap och de möjligheter som behövs för att gestalta framtidens hållbara städer, det som känns avlägset framåt i tiden för resten av samhället är det som vi arkitekter jobbar med i dag, säger Sofia Smedegård till Byggindustrin.

Läs även: Hon blir ny regionchef hos Swecos arkitekter

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Swecos arkitekterUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.