Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Svenska arkitektkontor kan vinna tunga priser

Publicerad: 5 juli 2019, 05:21

Henning Larsens Kristallen i Kiruna och Belatchews framtida Damen i Norrköping finns bland de nominerade. Foto och illustration: Henning Larsen och Belatchew

Här är de svenska bidrag som är med och slåss om de prestigefyllda priserna på World architecture festival 2019.

Ämnen i artikeln:

Belatchew ArkitekterHenning Larsen ArchitectsNya Karolinska SjukhusetNyréns ArkitektkontorTengbom ArkitekterWhite arkitekterWingårdhs Arkitektkontor

Sju svenska arkitektkontor finns med i nomineringarna till årets World Architecture Festival.

World Architecture Festival 2019 avgörs 4-6 december i Amsterdam där årets tema är Flow – People, Data, Nature, Power. Här är de svenska arkitektkontor som hittills finns med bland de nominerade.

Tengbom Team, en konstellation bestående av Tengbom, White och Nyréns har nominerats i klassens färdigställda hälsobyggnader för Nya Karolinska Solna.

Damen i Norrköping. Illustration: Belatchew

Belatchew arkitekter har nominerats i klassen framtida kommersiella byggen med blandade funktioner för sitt projekt Damen i Norrköping där ett parkeringshus kombineras med nya kontor.

Vattentornet i Varberg. Illustration: White

White arkitekter har nominerats i klassen framtida infrastruktur för sitt vattentorn Våga i Varberg. White är också nominerade för ett samarbete kring The New GoDown Arts center i Naorobi i Kenya.

Kristallen i nya Kiruna. Foto: Henning Larsen

Henning Larsen har nominerats i klassen färdigställda offentliga byggnader för Kristallen i nya Kiruna.

Nationalmuseum. Foto: Wingårdhs

Wingårdhs och Wikerstål arkitekter har nominerats i klassen gammalt och nytt för sin renovering och tillbyggnad av Nationalmuseum i Stockholm.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev