Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Svensk arkitektur nomineras till internationella priser

Publicerad: 4 juli 2013, 10:46

Emporia har nominerats i kategorin Shopping.

Foto: Wikipedia/Jorchr

Fem svenska arkitektkontor har blivit nominerade till pris på World Architecture Festival som anordnas i Singapore i oktober. Bland dem har Tengboms nominerats till pris i tre olika kategorier.


Ämnen i artikeln:

Kjellgren Kaminsky arkitekturNyréns ArkitektkontorTengbom ArkitekterWingårdhs Arkitektkontor

Fem svenska arkitektkontor har blivit nominerade till pris på World Architecture Festival som anordnas i Singapore i oktober. Bland dem har Tengboms nominerats till pris i tre olika kategorier. Tengboms är nominerad i kategorierna Office och New and Old för projektet Väla Gård i Helsingborg och i kategorin Health för projektet Psykiatrins hus i Uppsala.

Övriga är Nyréns Arkitektkontor som har nominerats i kategorin Display för sitt projekt Artipelag och i kategorin Landscape för Hornbergs strandpark, Kjellgren Kaminsky Architecture som nominerats för projektet Lecor i kategorin Production/Energy/Recycling, Wingårdh Arkitektkontor som nominerats i kategorin Shopping för sitt projekt Emporia samt Belatchew arkitekter som nominerats för projektet Strawscraper i kategorin Future experimental.

Redaktionen

Källa: World Architecture Festivals hemsida

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.