Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Steinbüchel styrelseledamot i ÅWL

Publicerad: 21 maj 2015, 05:24

ÅWL Arkitekter rekryterar två personer för att stärka arkitektbyråns kompetens på området kommersiella fastigheter.


Ämnen i artikeln:

ÅWL arkitekterHåkan Steinbüchel

Sedan tidigare har ÅWL flera pågående projekt inom samma segment, men ser en potential att få ännu fler uppdrag.  ÅWL Arkitekter tar för satsningen hjälp av en nyrekryterad affärsområdeschef för kommersiella fastigheter, Sven Ostner. Samtidigt utses Håkan Steinbüchel till styrelseledamot. De ska nu utveckla arbetet med i första hand kontor och handelsplatser, men även skolor, idrottshallar och simhallar.

Affärsområdeschefen för kommersiella fastigheter kommer arbeta tillsammans med cirka tio personer på ÅWL:s kontor i Stockholm och Norrköping. Sven Ostner har tidigare varit arkitekt i Tyskland och Storbritannien och flyttade för tio år sedan till Sverige. Här har han bland annat arbetat med Capio S:t Görans Sjukhus i Stockholm och kvarteret Hunden i Luleå, och internationellt finns flera kontorshus i centrala London såväl som Ove Arups huvudkontor.

En ytterligare rekrytering finns i ÅWL:s första externa styrelseledamot, Håkan Steinbüchel. Han har tidigare varit vd i en rad fastighetsbolag som främst förvaltar kommersiella fastigheter, såsom Specialfastigheter, Vasallen, NK Stockholm och Skavsta flygplats.
– Eftersom jag kommer utifrån kan jag ge en extern syn på företaget som jag tror kan vara till hjälp. Dessutom har jag en lång bakgrund i strategiska frågor för fastighetsbolag, säger Håkan Steinbüchel.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ÅWL

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.