Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Satsning på form och design i Malmö

Publicerad: 11 maj 2017, 07:12

Form/Design Center blir en plattform i den nya regionala noden.

Foto: Daniel Modig/Ikoncept.

Kommunstyrelsen i Malmö avsätter 600 000 kronor för att etablera en regional nod för gestaltad livsmiljö, arkitektur, form och design med utgångspunkt i den översyn av politiken på området som togs fram 2015.


Ämnen i artikeln:

MalmöChrister LarssonFastighetsmarknaden i Sydsverige

Kommunstyrelsen i Malmö avsätter 600 000 kronor för att etablera en regional nod för gestaltad livsmiljö, arkitektur, form och design med utgångspunkt i den översyn av politiken på området som togs fram av stadens stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson 2015.

Syftet med vad man kallar “en regional nod” är att stärka Malmös och Skånes position inom gestaltad livsmiljö, att lösa aktuella samhällsutmaningar och arbeta för en hållbar utveckling. Detta ska ske bland annat genom bred samverkan, bättre utbildning, samhällsdebatt och stöttande av företagstillväxt inom kreativa näringar.

Kulturnämnden har fått i uppdrag att ta fram en detaljerad plan hur verksamheten i noden ska organiseras.

Utredningen “Gestaltad Livsmiljö” föreslog en nära samverkan mellan nationella aktörer och såväl nya som befintliga regionala aktörer. Bland annat pekades Form/Design Center i Malmö ut som en lämplig aktör, jämte Röhsska museet i Göteborg, Samestiftelsen i Jokkmokk och Bildmuseet i Umeå.

– Det här är en efterlängtad satsning på arkitektur, form, design som inte bara kommer att stärka de kreativa näringarna och kulturlivet utan också kan bidra till fler arbetstillfällen i Malmö och regionen, säger Frida Trollmyr (S), kulturkommunalråd.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.