Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Så kan Backahills nya projekt se ut

Publicerad: 10 oktober 2017, 12:34

Elding Oscarsons förslag.

Tre arkitektkontor har tagit fram förslag för hur området kring den före detta djurkarantänen i Helsingborg ska se ut. Projektet drivs av staden tillsammans med Erik Paulssons Backahill.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgBackahill FastigheterFastighetsmarknaden i SydsverigeTengbom Arkitekter

Tre arkitektkontor har tagit fram förslag för hur området kring den före detta djurkarantänen i Helsingborg ska se ut. Projektet, som drivs av staden tillsammans med Erik Paulssons Backahill, har fokus på hotell.

Fastigheten heter Karantänen 1. Kommunstyrelsen beslutade i mars att godkänna ett ramavtal mellan Helsingborgs stad och Backahill, ett avtal som reglerar processen och de kostnader som uppstår i samband med de tre arkitektkontorens uppdrag och senare när en detaljplan tas fram.

I ramavtalet ingår även en option som ger Backahill rätt till ett nytt tomträttsavtal när detaljplanen har upprättats.

De tre arkitektkontor som nu lämnat förslag för platsen är Elding Oscarson, Lundgaard & Tranberg och Tengbom – se bilder i bildspelet ovan.

Förslagen ställs ut i stadsbyggnadshuset fram till den 27 oktober, och efter det tar staden tillsammans med Backahill ställning till vilket av de tre förslagen som ska tas vidare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.