lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Så blir nya högskolan i Slakthusområdet

Publicerad: 8 mars 2022, 07:13

Bild 1/3  Visionsbild över den nya högskolan. Foto: 3XN

Danska 3XN Arkitekter har vunnit uppdraget för nya Stockholms konstnärliga högskola som ska byggas i Slakthusområdet. Bygget kommer att omfatta cirka 30.000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SlakthusområdetAtrium Ljungberg3XN arkitekterStockholm

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var i mars förra året som fastighetsägaren Atrium Ljungberg och SKH inledde ett samarbete och utlyste en arkitekttävling för den nya skolan. 

SKH har cirka 500 studenter och 250 medarbetare. Idag är högskolan spridd på fem olika platser i Stockholm. Med den nya byggnaden, som beräknas stå klar 2028, samlas hela verksamheten under ett och samma tak.

Läs även: Kulturbyggaren Ånäs stöper om Stockholm för 40 miljarder

– SKH:s verksamhet är helt i linje med vår vision om Slakthusområdet som Stockholms nya mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Efter en gedigen arkitekttävling ser vi nu fram emot att utveckla förslaget tillsammans med 3XN Arkitekter, staden och SKH, säger Linus Kjellberg, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande. 

Gestaltningsförslaget kommer nu att vidareutvecklas inför samråd som äger rum i maj. Därefter ska detaljplanen genomgå granskning innan den kan antas och vinna laga kraft.

– Högskolan blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Slakthusområdet i Söderstaden som en levande mötesplats, med kultur, liv och upplevelser för både de som studerar, undervisar och forskar på skolan, men också för området och alla som kommer ta del av deras olika evenemang, säger Anna König-Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev