Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Så blir Fabeges nya kontorsprojekt vid Sveaplan

Publicerad: 31 mars 2022, 06:19

Bild 1/3  

Foto: Fabege/Tham & Videgård

Fabege har tillsammans med Stockholms stad utsett arkitektkontoret Tham & Videgård för utvecklingen av nya kontor vid Sveaplan, där Fabege sedan tidigare sitter på en markanvisning.


Ämnen i artikeln:

FabegeTham & Videgård arkitekterStockholmSvepet

Sveaplan ligger bredvid Wenner-Gren Center, som Fabege också äger. Bolaget äger även de tre byggnaderna i närheten. 

Läs även: Stor kartläggning: Fastighetsbolagens styrelser sticker ut

– Genom utvecklingen av Sveaplan kommer vi skapa en plats full med liv och rörelse av ett område som i dag domineras av en trafiklösning. Vi ser fram emot att tillsammans med Tham & Videgård och Stockholms stad förverkliga denna vision om en miljö där människor vill verka, vistas och mötas i en vacker byggnad som stockholmarna kan tycka om och känna stolthet över, kommenterar Charlotte Liliegren, Chef Stads- och fastighetsutveckling på Fabege.

Förslaget innehåller ett nytt kontorshus som ”binder samman stenstaden med den nya dragningen av Sveavägen och entrén till Stockholms innerstad”. Det ska nu utvecklas och ligga till grund för kommande detaljplanearbete. Preliminärt är byggstarten satt till 2026. 

Läs även: Colivingoperatören växlar upp – fastighetsprofil tar plats i växande styrelse

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.