Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ritar kontor i Inre hamnen

Publicerad: 12 mars 2019, 14:55

Kontorsbyggnaden “Damen” i Inre hamnen, Norrköping. Bild: Belatchew Arkitekter

Castellum och Belatchew Arkitekter har vunnit en arkitekttävling i Norrköping. Tävlingen avser en ny byggnad med kontor och parkeringshus i Inre hamnen.


Ämnen i artikeln:

Belatchew ArkitekterCastellum

Byggnaden, som kallas “Damen”, får ett läge vid torget, vattnet och ligger på gångavstånd till resecentrum.

– Vi är glada över att Norrköpings kommun utsett ”Damen” till det vinnande förslaget. Vi valde att samarbeta med Belatchew Arkitekter då vi kände att det var något tävlingen krävde. Det visade sig vara ett bra val som har resulterat i ett kvarter med innovation, stark identitet och fokus på hälsa och välmående, säger Cecilia S Aldén, Affärsområdeschef på Castellum.

Den nya fastigheten kommer ge plats åt cirka 500 parkeringsplatser i att automatiserat parkeringssystem. Kontorslokalerna placeras på tomtens västra del samt i söder.

– Med en smart parkeringslösning skapar ”Damen” en plats för det spontana och oväntade. Med ett ben i historien och ett på väg in i framtiden är ”Damen” ett banbrytande kvarter väl förankrat i samtiden. Vi är mycket glada över det goda samarbetet med Castellum, säger Rahel Belatchew, Chefsarkitekt och vd på Belatchew Arkitekter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.