Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ramboll förvärvar Henning Larsen

Publicerad: 2 december 2019, 14:34

Från vänster – Søren Holm Johansen, Group Executive Director, Ramboll, Jens-Peter Saul, koncernchef, Ramboll, Mette Kynne Frandsen, vd och partner, Henning Larsen, Louis Becker, partner och chefsdesigner, Henning Larsen. Bild: Ramboll.

Arkitektföretaget Henning Larsen blir en del av Ramboll Group där Henning Larsen fortsätter i eget namn.

Ämnen i artikeln:

Henning Larsen ArchitectsRamboll

Arkitektföretaget Henning Larsen blir en del av Ramboll Group där Henning Larsen fortsätter i eget namn.

Bolagen uppger i ett pressmeddelande att under de kommande åren är ambitionen att etablera en global arkitekturverksamhet med cirka 800 arkitekter och landskapsarkitekter med Mette Kynne Frandsen som ansvarig chef.
– Vi har just levererat vårt bästa årsresultat i företagets historia, drivet av global expansion med projekt på sex kontinenter. Tillsammans med Ramboll har vi kapacitet att ta nästa steg i vår internationalisering och stärker vår förmåga att skapa hållbara och visionära byggnader som erbjuder konkreta lösningar på några av de största utmaningarna som präglar städer och samhällen över hela världen, säger Mette Kynne Frandsen, i ett pressmeddelande.

Enligt Jens-Peter Saul, koncernchef för Ramboll group, betyder det att Ramboll kommer ännu närmare sina kunder.

– Tillsammans med Henning Larsen förenar vi arkitektur, integrerad design och starka digitala lösningar för att skapa ett positivt globalt avtryck på hållbarheten. För Ramboll innebär förvärvet även att vi kan stärka dialogen med kunder i tidiga skeden, där fokus ligger på koncept- och idéutveckling, och på så sätt bidra till en hållbar design från start. Tillsammans får vi en unik position i konkurrensen om de mest spännande och utmanande projekten och vi ökar internationaliseringen baserat på ett skandinaviskt ursprung, säger Jens-Peter Saul.

Förvärvet träder i kraft den 2 januari 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev