Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ramavtal med arkitekter för nya skolor

Publicerad: 24 februari 2017, 07:32

Stockholm behöver 55 000 nya elevplatser i skolor till år 2040. Nu har Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, tecknat ett ramavtal med åtta arkitektfirmor för att klara utmaningen.


Ämnen i artikeln:

SISABStockholm

Stockholm behöver 55 000 nya elevplatser i skolor till år 2040. Nu har Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, tecknat ett ramavtal med åtta arkitektfirmor för att klara utmaningen.

Huvudstaden växer så det knakar – det gör även antalet barn som behöver förskolor och skolor. SISAB:s bestånd består i dagsläget av cirka 600 fastigheter som ska underhållas, renoveras, byggas om och byggas till samtidigt som bolaget bygger många nya skolfastigheter.

Det nu tecknade ramavtalet är med Cedervall Arkitekter, Aperto Arkitekter, Arkitema, Stadion Arkitekter, HMXW Arkitekter, Tengbomgruppen, TM-konsult och Norconsult.

Totalt över 100 arkitekter är namngivna för uppdraget.

– Förra veckan anordnade vi ett startmöte med våra nya ramavtalade arkitektbyråer där över 100 arkitekter deltog. Enormt stor arkitekturkompetens var samlad och de är en mycket viktig samarbetsparter för oss när vi i tidigt skede skapar förutsättningarna för våra framtida skolor med ambitionen att skolan ska vara en viktig del när vi utvecklar vår stad, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Bolaget strävar efter att ta fram en gestaltningsidé för varje enskild byggnad.

– Gestaltningsidéen ska vara den bärande idén, den röda tråden, genom hela projektet och är den som garanterar att slutprodukten håller hög arkitektonisk kvalitet, förklarar Anni Björkskog, SISAB:s arkitekt.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SISABStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.