fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Planerna på Nordens högsta bygge stoppas

Publicerad: 14 augusti 2019, 09:21

Bjarke Ingels group ritade förslaget som nu skrotas. Foto: BIG

Politikerna har sagt nej. Parterna drar sig ur. “Köpenhamn är inte New York, och det är faktiskt något positivt”, kommenterar danska lokalpolitikern Karina Vestergård Madsen.

Ämnen i artikeln:

KöpenhamnBjarke Ingels Group

Rekordhöga H.C. Anderson-tornet i Köpenhamn blir inte av. Lokalpolitikerna i Köpenhamn har sagt nej och nu avbryter parterna bakom landmärket sina planer.

H.C. Anderson-tornet var tänkt att ta plats i Nordhavn i Köpenhamn och bli hela 280 meter högt och därmed kvala in som Nordens högsta byggnad.
Men så blir det inte.

Stoppar allt
Strax före sommaren beslutade politikerna i teknik- och miljönämnden i Köpenhamn att säga nej till de högtflygande planerna.

– Köpenhamn är inte New York, och det är faktiskt något positivt. Vi kan godta några höga byggnader där det ger mervärde men det finns inget värde i att bygga högt för sakens skull, kommenterade teknik- och miljöpolitikern Karina Vestergård Madsen i ett pressmeddelande i maj.

Nu meddelar Newsec att parterna bakom projektet, bland annat Ramboll, Züblin och Deloitte, att man valt att stoppa visionen i papperskorgen.

H. C. Andersen-tornet var tänkt att rymma hotell, restauranger, konferensanläggning och en upplevelsepark. Arkitektkontoret BIG, Bjarke Ingels group, ritade förslaget.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev