Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ny stadsarkitekt i Norrtälje

Publicerad: 4 februari 2020, 14:34

Charlotte Köhler.

Norrtälje kommuns nuvarande samhällsbyggnadsdirektör Charlotte Köhler tar från den 1 april rollen som stadsarkitekt i kommunen.


Ämnen i artikeln:

Norrtälje

Norrtälje kommuns nuvarande samhällsbyggnadsdirektör Charlotte Köhler tar från den 1 april rollen som stadsarkitekt i kommunen.

Charlotte Köhler, har förutom uppdraget som samhällsdirektör tidigare haft uppdrag som planchef, bygglovschef och bygg- och miljöchef i olika kommuner.

– I grunden är jag landskapsarkitekt och jag har jobbat med fysisk planering av samhället i olika roller nästan hela mitt yrkesliv. Det kommer att blir riktigt kul att få använda alla de erfarenheterna samlat i mitt nya uppdrag, säger Charlotte Köhler, i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår bland annat att leda arbetet med att ta fram en arkitekturpolicy . En annan uppgift blir att initiera, väcka intresse och inspirera kring arkitekturfrågor genom att hålla föredrag och dialoger med såväl byggherrar och invånare, som medarbetare.

– I konkurrensen om framtida invånare och företagare behöver vi en stadsarkitekt som klarar av att utveckla våra tätorter; varje nytt bostadsområde är en missad möjlighet som aldrig kommer igen. Norrtälje kommuns stadsarkitekt är därför både efterlängtad och välkommen, säger Robert Beronius (L), kommunalråd.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Norrtälje

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.