Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Ny signaturbyggnad i Vårberg

Publicerad: 16 oktober 2017, 06:58

Ny signaturbyggnad i Vårberg med grafiska fasader. Illustration: SSARK

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har ritat en ny signaturbyggnad för Vårberg Centrum i södra Stockholm, med fjorton våningar och tydliga fasader som ser olika ut beroende på väderstreck.


Ämnen i artikeln:

Gatun ArkitekterVarberg

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har ritat en ny signaturbyggnad för Vårberg Centrum i södra Stockholm. Huset blir ett signum för det nya Vårberg, med sina fjorton våningar och tydliga fasader som ser olika ut beroende på väderstreck.

– Vi ville skapa något grafiskt som utseendemässigt sticker ut och har jobbat med kontraster. Fasaden som vetter mot vägen är svart med vita balkonger, medan fasaden mot det nya torget är vit med svarta balkonger. Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger arkitekt Matz Ahlstrand, i ett pressmeddelande.

Huset består av 79 lägenheter, de flesta mindre men det finns även större etagelägenheter högst upp i punkthuset. I byggnaden ryms också en förskola på 900 kvadratmeter.

Beställare är Ledstången och SPG, entreprenör är Boxbygg som genom det nya huset inleder den framtidssatsning som är planerad för Vårberg med nya bostäder och ett nytt torg. Inflyttning sker i början av 2018.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Gatun ArkitekterVarberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News