Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Novahuset vinner Örebros byggnadspris

Publicerad: 22 december 2015, 07:21

Novahuset.

Foto: Örebro kommun.

Örebro kommuns byggnadspris har i år gått till Novahuset på universitetsområdet i Örebro. Byggherre är Örebroporten Fastigheter, byggnadsarkitekt Juul I Frost arkitekter och inredningsarkitekt Tengbom.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroÖrebroporten FastigheterByggtemaJUUL | FROST arkitekterTengbom Arkitekter

Örebro kommuns byggnadspris har i år gått till Novahuset på universitetsområdet i Örebro. Byggherre är Örebroporten Fastigheter, byggentreprenör Byggtema, byggnadsarkitekt Juul I Frost arkitekter och inredningsarkitekt Tengbom.

”Med Novahuset har Örebro universitet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan och staden en ny ikonbyggnad. Byggnadens unika former och material berättar om rummen innanför och ger Universitetsplatsen en egen identitet.” Står det bland annat i motiveringen till utmärkelsen där man också nämner ett skickligt utnyttjande av platsens olika nivåer för att skapa ett rumssamband, användandet av formerna på fönstren i området i fasadkompositionen samt uttrycksfull och träffsäker arkitektur.

Redaktionen

Källa: Örebro kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.