fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Norra tornen vinner arkitekturpris – världens mest innovativa höghus

Publicerad: 30 oktober 2020, 07:40

Norra tornen i Hagastaden vinner arkitekturpris. Foto: Oscar Properties

Pressade Oscar Properties vinner det prestigefyllda priset International High Rise Award för Norra tornen som anses vara världens mest innovativa höghus 2020.

Ämnen i artikeln:

Norra TornenOscar Engelbert

AJ


Årets International High Rise Award, ett arkitektpris för höghusbyggen, går i år till Oscar Properties projekt Norra Tornen, ritat av Office of Metropolitan Architecture, OMA.

Norra tornen. Foto: Oscar Properties

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, kommenterar vinsten i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Norra Tornen utsetts till världens mest innovativa höghus! Projektet har fått stor uppmärksamhet internationellt och priset är ett kvitto på många års hårt arbete och att det lönar sig att satsa på nyskapande arkitektur, säger Oscar Engelbert.

Läs även: Oscar Properties miljardköper av SBB: ”Vi ska bygga till ett pris som många kan ha råd med”

Reinier de Graaf, partner på arkitektbyrån OMA, uppger i en kommentar att han ser priset som något oväntat då han aldrig har tänkt på Norra Tornen som höghus. 

– De skiljer sig från den traditionella idén om en skyskrapa. De är hemtrevliga och estetiken är informell och förlitar sig på upprepning för att producera mångfald, säger Reinier de Graaf, partner på OMA.

Läs även: Oscar Properties aktie handelsstoppades efter morgonens rusning

Mer om tävlingen

Arkitekturtävlingen International High Rise Award anordnas av staden Frankfurt tillsammans med Deutsches Architekturmuseum (DAM) och riktar sig till arkitekter och utvecklare vars byggnader är minst 100 meter höga och har färdigställts under de senaste två åren. Juryn består av arkitekter, byggnadsingenjörer, fastighetsexperter och arkitekturkritiker. Juryn bedömer de nominerade projekten enligt följande kriterier: framtidsorienterad design, funktionalitet, innovativ byggnadsteknik, integration i stadsutvecklingssystem, hållbarhet och kostnadseffektivitet.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev