Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Nästa steg för gestaltad livsmiljö

Publicerad: 6 april 2018, 06:06

Peter Eriksson.

Foto: Miljöpartiet.

I februari presenterade regeringen sin proposition för en ny arkitekturpolitik. Nu får Boverket i uppdrag att genomföra arbetet.


Ämnen i artikeln:

BoverketRegeringenPeter Eriksson

I propositionen föreslås bland annat att ett nytt politiskt mål för arkitektur, form och designpolitik införs där man också skapar en samlad nationell arkitekturpolicy.

Nu ger regeringen Boverket uppdraget att ansvara för samordning, kompetensstöd och främjande insatser till offentliga aktörer på nationell, regional och lokal nivå. För genomförande av uppdraget får myndigheten 15 miljoner kronor under 2018.

– Arkitektur och gestaltad livsmiljö måste få en större betydelse i planeringsarbetet. Regeringen ger nu Boverket i uppdrag att stärka sitt arbete med arkitektur och Boverket tillsätter en riksarkitekt. Det är en tydlig markering att arkitekterna ska ha en central uppgift i arbetet med att planera framtidens samhällen, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.