Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Nästa steg för bygget vid travbanan Jägersro

Publicerad: 1 mars 2021, 13:35

Planområdet inom markeringen. Foto: Malmö stad

Tre arkitektteam har fått i uppdrag att ta fram förslag för exploateringen av marken där travbanan finns i dag.

Ämnen i artikeln:

MKBSkanskaJägersroMalmö

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var i november 2017 som allmännyttiga MKB köpte Jägersro travbana av Skånska Travsällskapet för 775 miljoner kronor. 

I mars 2019 bildades SMT Malmö Partner Holding AB - ett joint venture mellan MKB, Skanska och Tornet. MKB och Skanska äger 45 procent vardera och Tornet resterande 10 procent. 

Läs även: 5 000 bostäder i ny Malmö-stadsdel

Nu har tre arkitektteam fått i uppdrag att ta fram förslag för utformningen av projektet: Mandaworks, Kanozi och Fojab.

– När travet flyttar 2024 ska vi bygga Öresunds­regionens mest hållbara stadsdel här, utvecklad för människor som värderar granngemenskap och närheten till både grönska och storstadsliv, säger Ulrika Lindmark, vd för SMT i ett pressmeddelande. 

Tidigare i år bjöd ägerbolaget in 15 arkitektbyråer för att analysera vilken struktur området bör ha. Ur den här gruppen har de tre byråerna valts ut i ett så kallat parallellt uppdrag, där delar från flera olika lösningar kan ligga till grund för det slutgiltliga förslaget. 

Läs även: Ulrika Lindmark ny vd för projekt Jägerso

– Syftet den här gången är dels att få fram en första strukturskiss för hela Projekt Jägersro, dels att skapa ett underlag för områdets kommande planprogram, säger Ulrika Lindmark.

Uppdraget ska redovisas för SMT i mitten av maj. Förslagen kommer sedan att utvärderas av en grupp med representanter för SMT:s ägarbolag och Malmö stad samt sakkunniga experter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev