Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Modellvillan Årets Stockholmsbyggnad

Publicerad: 2 juni 2017, 08:00

Modellvillan som byggts av Titania och ritats av Arkitema Architects vann omröstningen om Årets Stockholmsbyggnad.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadArkitema ArchitectsTitania

Modellvillan som byggts av Titania och ritats av Arkitema Architects färdigställdes 2016 och består av ett renoverat sekelskifteshus samt en modern tillbyggnad i trä. Det var kopplingen mellan gammalt och nytt som fick juryn att välja Modellvillan som en av finalisterna.

– Utmaningen har varit att skapa ett hus som fungerar ihop med den befintliga bebyggelsen. Lösningen blev ett traditionellt hus med en samtida gestaltning i trä som harmonierar med den äldre arkitekturen i området. Resultatet blev “tradition with a twist”, säger Ola Göransson, partner och kreativ ledare för Living på Arkitema Architects, i ett pressmeddelande.

Stockholms stad arrangerar tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. En jury har tagit fram 10 finalister som stockholmarna nu röstat på. Modellvillan vann tävlingen med 4 600 av totalt 10 275 röster. Tvåa kom Kungliga Musikhögskolan med nästan 1 600 röster.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.