Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Masreliez ny ordförande i Sveriges Arkitekter

Publicerad: 28 november 2016, 08:15

Louise Masreliez.

Foto: Marge Arkitekter.

Louise Masreliez har valts till ny ordförande för Sveriges Arkitekter. Hon är arkitekt SAR/MSA och partner och vd i Marge Arkitekter.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

– Det intressanta med uppdraget är att kunna bidra till en ökad insikt hos allmänheten om vad arkitekter kan bidra med specifikt. Social hållbarhet och integration är exempel på aktuella områden där arkitekter kan göra stor skillnad. Arkitektur påverkar alla människor, men det finns ibland en omedvetenhet kring att det är så, säger Louise Masreliez, i ett pressmeddelande.

Louise Masreliez har examen från arkitekturskolan på KTH och har även studerat i Köpenhamn och USA. Hon var med om att grunda Marge Arkitekter 2002. Louise Masreliez har även tidigare jobbat som förtroendevald i Sveriges Arkitekter som verksamhetsrevisor, ledamot i Kasper Salin-prisjuryn och ordförande i Stockholms arkitektförening.

– En utmaning som kåren står inför är bristen på utbildade arkitekter. För få arkitekter examineras från våra högskolor, ett faktum som kommer att drabba byggbranschen under lång tid framöver. Det resulterar i övertid och en stressig arbetsmiljö på arkitektkontor och i kommuner. I förlängningen kan det försvåra möjligheten att uppnå regeringens bostadsmål och resultera i en hastigt planerad byggd miljö som ger ett dåligt resultat, säger Louise Masreliez.

Sveriges Arkitekter valde Louise Masreliez till ny förbundsordförande under förbundets stämma den 27–28 november. Hon efterträder Jacob Sahlqvist, arkitekt SIR/SAR/MSA och marknadschef på White, som var förbundsordförande 2012–2016.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sveriges Arkitekter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.