Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Malmö Live vinner stadsbyggnadspris

Publicerad: 8 september 2016, 10:22

Malmö Live.

Foto: Elin Bennewitz.

Malmö Live vinner Malmös stadsbyggnadspris 2016. På torsdagen tog arkitekterna Schmidt Hammer Lassen, Skanska och Malmö stad emot priset.


Ämnen i artikeln:

Malmö LiveMalmöFastighetsmarknaden i Sydsverige

Det stora profilbygget med hotell, kongress och konserthus tilldelas priset för att det ”skapar nya samband i stadsmiljön och mellan människor”.

– I Malmö byggs det för högtryck, i söder, norr, öster och väster. Men vi behöver också uppmärksamma de speciella spjutspetsbyggnader som bidrar till vår egen och andras upplevelser av Malmö som stad. Här utmärker sig Malmö Live, som med höga arkitektoniska värden banar väg för ny stadsutveckling i en tidigare förbisedd del av centrum, säger nytillträdda kommunalrådet med ansvar för stadsbyggnad, Märta Stenevi (MP).

Stadsbyggnadspriset delas sedan 1982 ut av Malmö stad. I år hade fyra finalister utsetts: Brf Ohoj i Västra Hamnen, Brf Tenoern vid Malmö Live och ombyggnaden av Nyapostoliska kyrkan till bostäder i Västra Sorgenfri och Malmö Live.

Förutom huvudpriset delades även den så kallade Gröna Lansen ut. Vinnare blev IKEA:s nya kontor Hubhult. Priset tilldelas för miljömässigt hållbart och klimatsmart byggande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.