lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Link får i uppdrag att rita Arctic Center of Energy i Skellefteå

Publicerad: 14 mars 2023, 08:59

Link Arkitektur har utsetts som arkitekt för den moderna och hållbara byggnaden där Arctic Center of Energy ska ha sin hemmahamn.

Foto: Jonas Westling

Arctic Center of Energy i Skellefteå ska bli ett kompetenscenter som påskyndar elektrifieringen i samhället. Bakom satsningen står Northvolt, Luleå tekniska universitet, Skellefteå Kraft, Rise och Skellefteå kommun. Link Arkitektur har utsetts som arkitekt för byggnaden.

Ämnen i artikeln:

SvepetLINK ArkitekturPeabNorthvoltSkellefteå

SM


Arctic Center of Energy (ACE) ska bli en mötesplats för forskning, utbildning och labbmiljöer och testbädd för framtidens lösningar inom elektrifiering, heter det i ett pressmeddelande. Peab har anlitats som entreprenör och Link som arkitekt för den första fasen, med ambitionen att ta hela projektet i mål.

Det nya kompetenscentret ska ha sin hemmahamn vid älven och blir ett nytt landmärke i staden.

– Det känns spännande att påbörja arbetet med Skellefteås nya landmärke, i samverkan med Peab och Link. Båda aktörerna visar på hög insikt kring att tänka utanför boxen och samtidigt kunna uppnå våra högt satta mål för projektet. Link passar bra in i detta projekt när de räknas som en av de ledande arkitekter inom labb- och forskningsmiljöer med flertalet referensprojekt, kommenterar Kenneth Lindén, projektchef Skellefteå kommun.

Hållbarhet står i fokus och byggnaden kommer att NollCO2-certifieras.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev