Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Link blir helägt dotterbolag

Publicerad: 12 augusti 2015, 04:52

Link arkitektur, blir nu helägt av Multiconsult ASA. Det norska teknikkonsultföretaget har sedan tidigare varit den största aktieägaren i företaget och blir, från och med den 15 september, enda ägare.


Ämnen i artikeln:

LINK ArkitekturWSP

Multiconsult övertar i och med transaktionen alla tidigare ägares andelar. Säljare är WSP Europe och 4 av företagets anställda. Hela LINK arkitektur är värderat till 160 miljoner norska kronor.

Link arkitektur AB i Sverige består av ca 150 personer, Link arkitektur AS i Norge ca 200 och Link arkitektur ApS i Danmark fem.

Multiconsult har som avsikt att upprätthålla Link arkitektur som ett eget varumärke och arkitektkontoret kommer att vara organiserat som ett helägt dotterbolag till Multiconsult.

– En enda ägare kommer att ge Link arkitektur stärkt genomförandeförmåga och därmed större möjligheter att fortsätta utveckla Link arkitektur som ett av Nordens ledande arkitektkontor, säger John Lydholm, vd i LINK arkitektur AB.

Transaktionen är villkorad att den godkänns i enlighet med den norska konkurrenslagstiftningen. Transaktionen väntas vinna laga kraft den 15 september 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Link arkitektur

Ämnen i artikeln:

LINK ArkitekturWSP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.