Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Liljewall gestaltar SKFs nya huvudkontor

Publicerad: 15 Januari 2019, 12:03

SKFs nya huvudkontor. Bild: Liljewall arkitekter

SKF har beviljats bygglov för att bygga om centrallagret på bolagets produktionsområde till en ny kontorsbyggnad. Nu är det klart att Liljewall arkitekter kommer rita det nya huvudkontoret.


Ämnen i artikeln:

Liljewall arkitekterFastighetsmarknaden i Västsverige

– Vi har utvärderat olika alternativ, men att återanvända och bygga om det tidigare Centrallagret är det klart mest fördelaktiga. Vi utnyttjar befintliga lediga lokaler, skapar nya förutsättningar för arbete över verksamhetsgränserna och stimulerar effektivt samarbete och kommunikation, säger Christian Johansson, finansdirektör i SKF-koncernen.

Byggnaden kommer inhysa totalt 900 anställda och planen är att utforma en aktivitetsbaserad kontorsmiljö. Dessutom är planen att byggnaden uppförs enligt hållbarhetsklassning LEED Guld.

– I den här transformationen möter tungt lätt och gammalt nytt. Tidlöst, modernt och gedigen kunskap möter nyfikenhet. Här skapar vi samarbetsytor för nya möten och idéer, här föds inspiration och stolthet, säger Tomas Hago, ansvarig arkitekt på Liljewall.

Byggnaden beräknas stå färdig för inflyttning till sommaren 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.