onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Lämnar White – blir vd på Sweco Arkitekter

Publicerad: 8 september 2020, 09:14

Ulla Bergström Foto: Sweco

Ulla Bergström lämnar White för att i stället axla vd-rollen på konkurrenten Sweco Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

White arkitekterSweco

AJ


Ulla Bergström tillträder som ny vd för Swecos arkitektverksamhet i december och blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från White arkitekter där hon sedan 2013 varit chef för Stockholmskontoret.

– Med Ulla får vi en autentisk och kommunikativ ledare med mycket gott renommé. Hennes erfarenhet från chefspositioner och som arkitekt gör att hon har djup insikt och kunskap om såväl marknaden och dess förändringar, liksom vikten av kundfokus. Arkitekterna har stor betydelse för hela Sweco, både för erbjudandet av tjänster liksom för hela företagets kultur och jag är övertygad om att Ulla kan utveckla Swecos arkitektverksamhet till att ännu tydligare placera oss på kartan som världsledande arkitekter, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd på Sweco Sverige.

Läs även: Åsa Bergman vill stanna på toppen

Swecos arkitektverksamhet är en av världens största med 1 300 medarbetare internationellt, varav drygt 600 i Sverige. 

Ulla Bergström efterträder Daan Cedergren som varit tillförordnad vd på Sweco Arkitekter sedan maj 2020. Henne första dag blir den 7 december.

Läs även: Ulla Bergström ny kontorschef på White i Stockholm

– Jag är oerhört glad att få förtroendet att driva och utveckla ett av landets främsta arkitektkontor och med den breda kompetens som hela Sweco besitter, både i Sverige och internationellt. Trenden i Europa går mot att arkitekter lierar sig med ingenjörer för att nå längre inom arkitektur, hållbarhet och digitalisering och här ser jag att Sweco står starka att axla den utmaningen. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kompetenta medarbetare skapa och utveckla arkitektur som både är i framkant och ligger i linje med det hållbara samhälle vi vill leva i, säger Ulla Bergström i en kommentar.

Erik Torvén. Foto: White

Han tar över som tillfällig chef för Stockholmskontoret 

Luckan som Ulla Bergström lämnar efter sig som chef för Stockholmskontoret på White fylls av Erik Torvén som redan under tisdagen tillträdde som tillförordnad kontorschef.

Erik Torvén är arkitekt och anställd på White sedan 2007. Sedan 2016 har han varit en del av kontorsledningen och ställföreträdande kontorschef.

Processen att rekrytera en ny ordinarie kontorschef till Whites Stockholmskontor påbörjas direkt.

– Ulla Bergström har arbetat 25 år på White. Vi är stolta över vår tradition och förmåga att lära upp skickliga ledare inom bolaget. Jag vill tacka Ulla för allt hon bidragit med som arkitekt, ledare och kollega under många år, säger Alexandra Hagen, vd på White i ett pressmeddelande.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev