Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Efter en omfattande renovering har Kulturhuset i Stockholm återfått sin forna glans. Arkitekten Per Ahrbom har varit med på hela resan – från Celsingkontorets ursprungliga arbeten till den senaste upprustningen.

Foto: Mattias de Frumerie

Kulturhuset - från politiskt maktcentrum till Stockholmarnas vardagsrum

Genom en miljardrenovering har Kulturhuset i Stockholm återfått sin forna glans. Arkitekten Per Ahrbom berättar om byggnaden som har varit den röda tråden i hela hans yrkesliv.

Publicerad: 30 december 2021, 11:26

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Tidig eftermiddag i Kulturhuset. Pensionärer fikar i kaféerna, en lutspelare testar ljudet inför en konsert och alternativklädda ungdomar kommer skrattande ut från det vuxenförbjudna TioTretton-biblioteket. Genom glasfasaden syns en tv-inspelning

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

StockholmAhrbom & PartnerKasper Salin-priset

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.