Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

KTH-byggnad renoveras efter 30 år

Publicerad: 18 augusti 2020, 11:54

Ritning av KTH i Stockholm.

Foto: Kanozi

Det har blivit dags att renovera Kungliga Tekniska Högskolan efter trettio år och Kanozi är redan i full gång med det prestigefyllda uppdraget. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

KTH

Projektet sticker ut lite extra då byggnaden är 100 år gammal och blåklassad, vilket betyder att den anses ha ett högt kulturhistoriskt värde. 

– Det är ett väldigt speciellt projekt med tanke på byggnadens klassificering. Utmaningen ligger helt klart i att få in modern teknik i en så pass gammal byggnad, säger Ida Nordesjö, arkitekt på Kanozi, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Kanozi etableras i Stockholm

Arbetet är uppdelat i åtta etapper, varav den tredje inleds vid julen. All byggnation sker på vintern eller sommaren för att lektionerna i lokalerna ska kunna fortgå. 

– Vi fokuserar också mycket på akustik och väggkonst med hänsyn till de studerande.  

Den största skillnaden från förra renoveringen är att man den här gången väljer material och färger som bäst överensstämmer med den historiska designen. Även vissa konststycken tas bort och ersätts av annan dekoration.

– Det är väldigt roligt att få arbeta med vackra grundmaterial. Resultatet blir otroligt fint, säger Ida Nordesjö i pressmeddelandet. 

Läs även: Stadsarkitekten tror på Göteborgs nya tornbygge

Renoveringen startade 2019 och beräknas pågå fram till 2022. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.