Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Konsoliderar verksamheten i Öresundsregionen

Publicerad: 13 oktober 2017, 09:57

Foto: NewsÖresund/Anna Palmehag.

White omstrukturerar de tre kontoren i Köpenhamn, Naestved och Odense med följd att huvudansvaret kommer att ligga i Malmö.


Ämnen i artikeln:

MalmöWhite arkitekterDanmark

White omstrukturerar de tre kontoren i Köpenhamn, Naestved och Odense  med följd att huvudansvaret kommer att ligga i Malmö.

Ett bidragande skäl till att samla verksamheten i Malmö, uppger White, är att den utspridda verksamheten inom det danska bolaget White arkitekter A/S inte levererat det ekonomiska resultat som är nödvändigt.
– Fokus under denna förändringsperiod ligger på att säkerställa leveranserna till våra kunder. Alla våra medarbetare är orienterade i det arbete som nu inletts och vårt mål är att uppdragen fortlöper på bästa möjliga sätt, säger Frans Andersen, administrativ direktör vid den danska verksamheten, i ett pressmeddelande.

– Danmark är som marknad och som källa till inspiration mycket spännande. Våra övriga kontor, främst Malmö, kommer att erbjuda den danska marknaden hela Whites breda specialistkompetens inom stadsutveckling, boende, landskap, utbildning och vård, kommenterar Monica von Schmalensee, vd för White arkitekter AB samt styrelseordförande i White arkitekter A/S.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.