Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Klart: ny stadsarkitekt i Stockholm

Publicerad: 12 september 2016, 07:23

Torleif Falk.

Det blir Torleif Falk som efterträder tidigare stadsarkitekten Karolina Keyzer. Närmast kommer han från stadsledningskontoret vid Stockholms stad, där han i rollen som bostadssamordnare haft det övergripande uppdraget att samordna bostadsbyggandet.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

– Jag är mycket glad att Torleif Falk blir vår nya stadsarkitekt. Stockholm växer fort och vi har en stor utmaning att bygga inte bara bostäder utan också skolor, idrottsplatser, kollektivtrafik, bibliotek, parker och annat som behövs för att skapa en attraktiv och hållbar stad, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

– Stadsarkitekten har här en nyckelroll, att driva kvalitetsfrågan och se till att god arkitektur och stadskvaliteterna följer med hela vägen från översiktplan till bygglov. Torleif har med sin breda erfarenhet och kompetens det som krävs för uppdraget, säger Anette Scheibe Lorentzi.

Torleif Falk är arkitekt, SAR/MSA från KTH Stockholm/AHO Oslo. Han har tidigare arbetat på flera arkitektkontor och byggföretag. Bland annat som chefsarkitekt på Primula Byggnads, kontorschef och vice vd på TEA samt som arkitekt på Nyréns. Han har också erfarenhet från Stockholmshem, där han arbetat som projektutvecklare.

– Att som stadsarkitekt få delta i utvecklingen av Stockholm ser jag som en komplex och spännande utmaning, men också ett stort förtroende. Jag ser stadsarkitekten som en strategiskt samordnande roll, där ett nära samarbete inom staden och med bland andra näringsliv, arkitekter, byggherrar och folkvalda är viktiga ingredienser, säger Torleif Falk.

Torleif Falk tillträder sin tjänst 1 oktober 2016.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.