Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Jonsteg bland kultursveriges mäktigaste

Publicerad: 26 september 2016, 11:06

Emma Jonsteg.

Foto: Utopia Arkitekter.

För första gången har en arkitekt valts in som en av Kultursveriges 75 mäktigaste personer. I tidningen Fokus årliga lista återfinns nämligen Emma Jonsteg, vd på Utopia arkitekter, på plats 21.


Ämnen i artikeln:

Emma Jonsteg

Listan toppas av kulturminister Alice Bah-Kuhnke.

Redaktionens motivering för att Jonstegs placering lyder:

Redaktionens motivering lyder:

”Denna färgstarka arkitekt vägrar låta sin kår backa in i anonymitetens trista vrå. Med podd, debattnerv och ett nystartat nätverk för värdeskapande stadsbyggnad ger hon den skjuts åt arkitekturen som listans nummer 1 drömmer om. Toppar listan över tidskriften Rums maktmänniskor.”

– Såna här listor är ju i första hand redaktionernas egna PR-verktyg och man ska så klart inte fästa allt för stor vikt vid dem. Det är ingen absolut sanning. Samtidigt är det glädjande att det i år finns plats för två arkitekter på listan. Jag vill inbilla mig att samhällsdebattens starka fokus på stadsbyggnad bidrar till ett större utrymme även för arkitekturen, säger Emma Jonsteg.

På listan återfinns nämligen även Gert Wingårdh, på plats nummer 36.

Motiveringen för honom lyder:

”Det går inte att komma runt denna göteborgare med smak för det våghalsiga när den mest egensinniga samtidsarkitekturen ska ringas in. Slår inte av på takten trots stjärnstatus och fem Kasper Salin-pris i rockärmen. Sitter bland annat i juryn för Växsjös nya stadshus”.

Här hittar du hela Fokus lista.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Emma Jonsteg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.