onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Jätteavtal på gång för Atrium Ljungberg i Slakthusområdet: ”De kreativa näringarna är viktiga”

Publicerad: 10 mars 2021, 09:58

Slakthusområdet , med den ikoniska skylten vid entrén, ska genomgå stora förändringar de kommande åren.

Atrium Ljungberg fortsätter utvecklingen av Slakthusområdet i södra Stockholm. Näst på tur är ett högskolekvarter på 25 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SlakthusområdetAtrium LjungbergAnna König JerlmyrStockholm

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var under 2019 som AL genomförde jätteaffären med Stockholms stad som innebar att man numera äger eller har option på markanvisningar på totalt 200 000 kvadratmeter i det gamla industriområdet som ska utvecklas till en blandstad. 

Läs även: Investerar 8 miljarder i Slakthusområdet

Nu har man tecknat ett samarbetsavtal med Stockholms konstnärliga högskola, SKH, om att utveckla 25 000 kvadratmeter å skolans vägnar i området. Stockholms stad väntas fatta beslut om en markanvisning i april, inom ramen för den större affären som genomfördes 2019. 

– De kreativa näringarna är viktiga för att Stockholm ska växa och utvecklas. Slakthusområdet kommer att bli ett väldigt attraktivt område med mat, kultur och upplevelser som staden investerar stort i. Nu har vi möjlighet att utreda förutsättningarna att förstärka det kreativa klustret ytterligare genom Stockholms konstnärliga högskola på platsen, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad i ett pressmeddelande. 

SKH utbildar och forskar inom film, media, dans och opera bland annat. Idag är verksamheterna utspridda på olika platser i Stockholm, men i och med det nya avtalet hoppas man samla alla delar i Slakthusområdet. 

Läs även: Slakthusområdet blir dyrare efter nytt beslut

Byggnaden blir belägen i den sydöstra delen av Slakthusområdet och intentionen är att huset står klart 2028 inför utbildningsstart i januari 2029. Under våren kommer en arkitekttävling att utlysas avseende gestaltningen av den nya högskolan. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev