Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Arkitektur

Humlegården tillsätter arkitekturchef

Publicerad: 2 September 2014, 04:28

Daniel Markström

“…en tydlig markering av hur viktigt frågor kring arkitektur och stadsbyggnad är för oss.”, kommenterar Per-Arne Rudbert, vd.


Ämnen i artikeln:

Humlegården Fastigheter

Humlegården vill sätta ännu mer fokus på arkitektur och stadsbyggnadsfrågor och Daniel Markström, idag projektchef på Humlegården, får ett utökat ansvar och den 1 september tillträder han även tjänsten som arkitekturchef.

Daniel Markström har jobbat med investeringar och utvecklingsprojekt i drygt sju år på Humlegården, bland annat har han varit huvudprojektledare för byggnationen av Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg. Den nya befattningen innebär att samordna, utveckla och stärka Humlegårdens strategiska arbete inom arkitektur- och stadsbyggnadsfrågor.

En viktig del av den nya rollen blir att koordinera kunskapsutvecklingen inom Humlegården.
– Vi har i princip all kompetens inhouse, från drift och skötsel till utveckling av stora projekt. Det ger oss en möjlighet och styrka att bedriva den här typen av frågor, både i det lilla och i det stora. Om alla ska jobba mer aktivt kring arkitektur och gestaltning gäller det att diskutera och utbilda inom dessa frågor. Att skapa medvetenhet om det vi gör. Det ska vara genomtänkt, klokt och naturligtvis estetiskt, säger Daniel Markström.

I det strategiska utvecklingsarbetet för det befintliga beståndet ska Humlegården ta fram arkitektoniska riktlinjer för varje fastighet, vad är viktigt att bevara och hur kan de utvecklas. I de stora utvecklingsprojekten är ambitionen att ytterligare höja nivån på arkitekturen och utförandet. Då blir även valet av samarbetspartners Humlegården ska arbeta med en strategiskt viktig fråga.
– Här är det också viktigt få in kunskaper och erfarenheter från vår driftsorganisation då det gäller att hitta det optimala samspelet mellan formgivning, teknik och funktion, säger Daniel Markström.

Sammantaget tror Daniel Markström att det kommer generera positiva värden till företaget även om de inte alltid går att mäta.
– Bra arkitektur har kvaliteter som kan vara svåra att direkt kvantifiera i kronor och ören. Det är långsiktiga värden som skapas, exempelvis i form av stärkt varumärke, ökad attraktivitet för en fastighet och minskade behov av lokalanpassningar, säger Daniel Markström.

Per-Arne Rudbert, vd Humlegården, menar också att bra arkitektur även är en hållbarhetsfråga
– Tillsättandet av denna tjänst, vilken även kommer ingå i företagsledningen, är en tydlig markering av hur viktigt frågor kring arkitektur och stadsbyggnad är för oss. Att utveckla fastigheter långsiktigt och med hög arkitektonisk nivå är inte bara värdeskapande för oss och våra kunder, vi bidrar samtidigt till en mer hållbar stadsutveckling, kommenterar Per-Arne Rudbert, i ett pressmeddelande.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Humlegården Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.