tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Grand Hôtel renoverar våningsplan i historisk stil

Publicerad: 22 april 2013, 12:21

Bernadottesviten

När Grand Hôtel i Stockholm renoverar 29 rum och sviter på våning tre är ambitionen att lyfta fram hotellets historia. Inredningsarkitekten Sanna Nathanson har skapat inredningsdetaljer som anspelar på byggåret 1874. Det övergripande målet är att bli ett av Europas främsta femstjärniga hotell.

Ämnen i artikeln:

Grand Hotel

Grand Hotel är ju en speciell byggnad. Vad kostar det att renovera och nyinreda 29 rum?
Grand Hôtel är inte bara en speciell byggnad, utan har även en historia som snart sträcker sig 140 år tillbaks i tiden. Det gör att renoveringar i olika former och omfattningar blir en nödvändighet. Kostnadsbilden skiljer sig därmed beroende på om vi gör omfattande renoveringar där vi byter stammar och flyttar väggar eller mindre renoveringar där vi arbetar med inredning och textilier, säger Marie-Louise Kjellström som är vd på Grand Hôtel.

Vad kommer renoveringen innebära för hotellets verksamhet?
Grand Hôtel har varit i en stark utvecklingsfas sedan 2010, där vi utvecklat vårt helhetserbjudande för både hotell- och restaurangverksamheten. Renoveringen av våning 3 är ett steg i rätt riktning mot att bli ett av Europas främsta femstjärniga hotell, säger Marie-Louise Kjellström.

Märker ni av några svängningar i konjunkturen?
– Generellt för branschen ser man två tydliga trender i Europa och i Sverige just nu som berör vårt segment. Det är att det privata high-end resandet har ökat medan affärsresandet är lite mer avvaktande, vilket är något som även vi kan se tendenser av.

Vilken stil är det som gäller idag när man inreder rum i de högre prisklasserna?
Det finns nog ingen särskild stil att inreda efter bara för att nivån blir högre. Det blir ju ett samarbete där designern försöker leva upp till beställarens önskemål och drömmar.  Däremot så gör det ofta att budgeten ökar och därmed kvalitén på hotellrummet i form av exklusivare material i gardiner, snickerier, mattor etcetera, säger inredningsarkitekten Sanna Nathanson från Senab.

Daniel Bergstrand

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev