fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Förslag på ny station i Varberg

Publicerad: 24 november 2017, 14:12

Okidokis förslag.

Varbergs kommun har tillsammans med Jernhusen, Region Halland och Trafikverket valt ut två arkitektförslag för den nya stationen och området runt omkring.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeAbako arkitektkontorJernhusenRegion HallandTrafikverketVarberg

Det är arkitektteamen Abako Arkitekter och OkiDoki Arkitekter som valts ut. Projektet är en del av projektet Varbergstunneln, och bildar en länk mellan den nuvarande stadskärnan och den nya stadsdelen Västerport.

– Vi vill skapa en station och ett stationsområde som är tryggt och välkomnande och som gör det lättare att resa och byta mellan olika färdsätt, säger Hans Waldén, affärsutvecklare på Jernhusen.

Stationsområdet är en del av projekt Varbergstunneln och bildar en viktig länk mellan stadskärnan och den nya stadsdelen Västerport.

– Vi ser nu fram mot att fördjupa oss i materialet för att utveckla denna viktiga plats för den växande staden, säger Karin Sjödin, landskapsarkitekt, Varbergs kommun.

De två förslagen kommer bearbetas och bedömas av representanter från Jernhusen, Varbergs kommun, Hallandstrafiken och Trafikverket. Slutbedömningen ligger till grund för den kommande programhandlingen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev