lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Arkitektur

Fojab vinner uppdrag i Falkenberg

Publicerad: 10 november 2015, 09:42

Fojabs förslag “Utsikt – insikt”. Illustration: Fojab.

Fojab Arkitekter har vunnit arkitekttävlingen för en ny byggnad för gymnasieskola, bibliotek och kulturskola i Falkenberg. Politikerna ska nu ta ställning till förslaget.

Ämnen i artikeln:

FojabFalkenberg

I sin motivering skriver juryn: “Utsikt – insikt är en vacker byggnad med en stark identitet. Den träffsäkra ordningen i kvarteret och relationen till stadskärnan förstärker på ett stiligt sätt stadens struktur och svit av platser och torg.”

– Jag ser fram emot att börja arbeta tillsammans med arkitekterna och utveckla deras förslag till en byggnad som kommer att vara ett fint inslag i staden och en bra plats för gymnasieskolan, biblioteket och kulturskolan. I en arkitekttävling kommer det alltid vara detaljer som behöver göras om och i Utsikt-insikt har vi en väl genomarbetad grund att utgå ifrån, säger Irene Wigroth.

Kommunen och arkitektbyrån ska nu tillsammans bearbeta förslaget till en färdig ritning. Men först ska politikerna fatta beslut om att arbetet med det vinnande förslaget ska fortsätta. Först fattas beslut i kommunstyrelsen den 10 november, sedan i kommunfullmäktige den 24 november.

– Falkenbergs nya Kunskaps‐ och Kulturcentrum är en byggnad med stark karaktär och tydlig profil som tar tillvara kvalitéerna hos den befintliga bebyggelsen och är ett samtida uttalande som tillför staden en ny och inspirerande dimension. Det är en symbolbyggnad som bidrar till stadens mångfald och den sociala hållbarheten, säger Kjell Adamsson, uppdragsansvarig arkitekt och studiochef för fastighetsutveckling på Fojab arkitekter.

Byggstart är planerad till 2017. Budgeten är 300 miljoner för rivning och för att bygga den nya byggnaden. Utöver det finns 60 miljoner avsatta.

Redaktionen

Källa: Falkenberg kommun och Fojab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev