Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

FOJAB börjar med projektutveckling

Publicerad: 29 juni 2017, 09:16

Kjell Adamsson.

Foto: FOJAB.

FOJAB Arkitekter utvidgar sin verksamhet och börjar jobba med projektutveckling, genom det nya bolaget FOJAB Development.


Ämnen i artikeln:

Fojab

Genom den nya plattformen ska bolaget dels ingå samarbeten, dels utveckla projekt i egen regi. Som ett första steg startar ett samarbete med bolaget Fler Bostäder AB.

Kjell Adamsson, arkitekt och affärsutvecklingschef, kommer att ansvara för utvecklingen av den nya verksamheten.

– FOJAB Development blir ett naturligt steg i vår verksamhet. Genom att utveckla projekt i samverkan med olika aktörer kan vi ta ett större ansvar för helheten och påverka alla delar från ekonomi till gestaltning, säger han.

Målet är att låta arkitekturen få en större roll och betydelse.

– Idébaserad arkitektur med hög kvalitet skapar värden och hållbarhet på lång sikt. Vi tar med den drivkraften in i alla våra projekt. När vi nu kan påverka processer och beslut i högre grad, har vi större möjlighet att skapa starka idéer och koncept som håller hela vägen till utförande, säger Joachim Lundquist, arkitekturchef på FOJAB.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Fojab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.